De Schatkaart kindercoach

Persoonlijk verhaal:
Mijn eerste heftige kennismaking met opstellingen was tijdens mijn opleiding Master NLP:
Het is een broeierige warme augustusdag en ik sta in een training tussen cursisten in. Zij aan zij gaan we met zijn allen op een rij staan. Op gevoel kies ik een plek uit. Zonder te spreken maken twee mannen plaats voor me. Ik voel bewust van binnen; ja dit plekje voelt goed. Warm, kalm en beschermt door die grote kerels naast me.
De trainer loopt langs en vraagt mij om mijn leeftijd. Wat blijkt, beide mannen zijn veel ouder dan ik! Ik snap er niets van. Hier hoor ik systemisch gezien dus niet thuis. Dus, wat vertelt dit dan? De trainer ziet mijn verwarring en vraagt of ze samen met mij een opstelling zal doen.
Natuurlijk wil ik duidelijkheid en daarom zeg ik volmondig ja.
Uit de groep cursisten mag ik mensen uitkiezen als representanten. Ik kies iemand voor mijn vader, moeder, broer en zussen. Als laatste een representant voor mezelf. Als ik iedereen een plekje binnen de kring heb gegeven stelt de trainer nog wat vragen.
Ze vraagt of er misschien miskramen zijn geweest en/of kinderen die jong zijn overleden? En dan is het net of er een lichtje aangaat: Ja, natuurlijk! Ik heb nog een broer die zo’n twee jaar voordat ik kwam is overleden op 1,5 jarige leeftijd.
Ik kies daarop een van de twee mannen uit voor mijn broer. En loop met hem in de kring naar mijn eigen representant. Ik verschuif haar iets en plaats mijn broer op die plek. Daarna neem ik wat afstand om te kijken hoe het nu staat.
Ik kan mijn ogen niet van mijn broer afhouden. Jeetje, er golft een gevoel van verdriet en gemis door me heen. Ik kan nog net mijn tranen wegslikken. Om zo mijn broer en mijn eigen representant naast elkaar te zien staan ontroert me tot op de bodem van mijn ziel. De trainer
ziet me worstelen met mijn gevoelens en geeft aan dat ik mijn plek weer mag overnemen van mijn representant.
Eigen plek
Op het moment dat ik mijn eigen plek inneem kan ik mijn tranen niet meer inhouden. Ik word overspoelt door emoties en mijn broer neemt me in zijn armen. De zogenaamde “ugly cry” is er niets bij, het gemis lijkt wel uit het puntje van mijn tenen te komen! Zo blijven we een tijdje staan tot ik weer tot bedaren kom.
De trainer legt een en ander uit en het wordt duidelijk dat ik nog niet eerder mijn echte eigen plek heb ingenomen.
Heel veel puzzelstukjes vallen na deze dag voor mij op hun plaats. Als kind was ik heel jongensachtig, klimmen in bomen, voetballen of stoeien met de jongens uit de klas of lekker fikkie stoken in de duinen; ik deed er allemaal graag aan mee. Met mijn vriendinnen spelen vond ik leuk zolang we actief bezig waren en bijvoorbeeld niet iets met barbiepoppen gingen doen. Als volwassene liep dat gewoon door. Als moeder van een zoon ging het me allemaal verbazend makkelijk af, intuïtief voelde ik heel sterk wat hij nodig had. Ik had dan ook niet het idee dat er iets niet helemaal in orde was met mijn leven of dat ik
überhaupt iets miste...tot die ene dag.
Tot deze broeierige dag in augustus. Door het verkregen inzicht en daardoor de keuze om steeds beter mijn eigen plek in te gaan nemen binnen ons gezin zijn er als vanzelf veranderingen ontstaan. Ik ben steeds bewuster van mijn gevoelens en emoties geworden, kan betere keuzes maken voor mezelf maar ook voor ons gezin. Ik heb nog meer vertrouwen in wat ik wil en kan. Ik voel me kortom completer dan ooit.
Omdat ik nu het inzicht heb gekregen waarom ik deed zoals ik deed. 

Wie is Annemarie eigenlijk?

Annemarie van Balen:
dochter van Piet en Corrie (6e kind)

getrouwd met John (1993)

moeder van Kevin (1994) en Daniëlle (1996)
woont in Uitgeest en daar werk ik in mijn kindercoachpraktijk naast het woonhuis op de Gorskamplaan 32


Als kindercoach help ik kinderen en ouders om samen weer te gaan stralen!


Wat gebeurt er in mijn praktijkruimte:

We hebben bij een kopje koffie of thee een gesprek van maximaal een uur om elkaar te leren kennen en de hulpvraag te onderzoeken. Zo weten we precies wat het doel wordt.

Na ons gesprek ontvang je een offerte voor het passendste traject om tot het gewenste doel te komen.

Aan jou de keuze of we samen aan de slag gaan.
Zeg je ja, d
an plannen we snel de eerste sessie en gaan lekker samen aan de slag.

Voor jonge kinderen bestaan de sessies uit begeleiding van 1 ouder en 1 kind, zodat je zelf kunt zien en ervaren wat er gebeurt in de coachpraktijk.
Dan kun je het ook gelijk thuis toepassen...

Voor tieners wordt er een keuze gemaakt of zij alleen willen komen. Dit kan per kind of per sessie verschillen en bespreken we natuurlijk met elkaar.


Je ontvangt na een coaching sessie een kort verslag binnen 2 werkdagen.

Tijdens de coachsessies gebruiken we allerlei methodes en materialen om aan te sluiten bij de hulpvraag van jou en jouw kind. Zo werken we rustig naar het doel.
En gaan we snel verbeteringen ontdekken en ervaren!


Je hebt de mogelijkheid om gedurende het traject al je vragen te stellen via de mail of whatsapp die ik zo snel mogelijk beantwoord.

Als het traject afloopt en het doel is bereikt sluiten we het af en gaan jullie vol vertrouwen en voorzien van handvatten weer samen stralend verder! .

Hoe werkt het bij Annemarie:

😊

In de praktijk zet ik diverse technieken en methodieken in zoals NLP, Systemisch werk, Kids'skills, PopTalk, Reiki, Geweldloze communicatie, helende verhalen en meer.
Alles in afstemming op jou én belangrijker: jouw kind.

Meer dan 10 jaar praktische ervaring en expertise

Waarom ben je kindercoach?

Mijn eigen plek

Ik heb jullie eerder al verteld over mijn broer, mijn broer die is overleden vóór dat ik kwam. Door de lege plek die hij heeft achtergelaten ben ik onbewust na mijn geboorte op zijn plekje gaan staan. Niemand in ons gezin heeft daar “last” van gehad, behalve ik. Ik was als klein meisje nogal jongensachtig; spelen op het schoolplein met de jongens, voetballen vooral, boompje klimmen, fikkiestoken in de duinen, ja hoor ik vond het heerlijk. Soms ook speelde ik met mijn vriendinnen samen met de poppen, nooit met barbies, maar van die babypoppen vond ik nog wel leuk.

Toen ik erachter kwam dat ik onbewust de verkeerde plek had ingenomen, heb ik natuurlijk een hele reis ondernomen naar mijn eigen plek. Raar eigenlijk dat je niet weet wat je “eigen plek” dan zou moeten zijn. Ik was dus naarstig opzoek naar mijn ware ik, wie ben ik dan eigenlijk? Wat voel ik en wat wil ik?
Allemaal vragen waar ik graag antwoord op wilde krijgen maar niet precies wist hoe ik die antwoorden dan zou kunnen vinden of krijgen. Een echte ontdekkingsreis dus.

Inmiddels was ik al moeder van twee kinderen, werkte ik parttime en hadden we ook nog een druk sociaal leven. Dus dat zoeken moest ook niet al te veel de beschikbare tijd en aandacht opeisen, vond ik. Een typisch geval van alle ballen moeten in de lucht worden gehouden, dus ik schuif mezelf ontdekken wel een beetje verder voor me uit; daar is nu geen tijd en ruimte voor.

Toch bleef er iets aan me knagen. Alle trainingen en cursussen die op het werk voorbij kwamen, pakte ik gretig aan. Ja hoor, in het kader van het moet voor het werk was het een goed excuus om ook steeds meer over mezelf te ontdekken! Heerlijk vond ik het, stapje voor stapje werden me steeds meer dingen duidelijk. Wie ik ben en wat ik leuk vind en zelfs nog de ontdekking waar ik goed in ben, ik werd steeds tevredener met mezelf en leerde hierdoor mezelf steeds beter kennen.

Op een gegeven moment kwam er op facebook een advertentie langs van een opstelling dag in Amsterdam. Geld verdienen met je passie heette het. Dat klonk toch wel erg aantrekkelijk. Maar eigenlijk had ik er geen tijd en geld voor. Ik heb de advertentie weg geklikt. ’s Avonds in mijn bed kwam de advertentie weer naar boven, hmmm werd ik toch weer aan het denken gezet. De volgende morgen was het ook al het eerste waar ik aan dacht; dus ik vond dat ik er dan ook maar iets mee moest doen. En waar ik normaal gesproken altijd samen met een ander op iets nieuws afstap, meldde ik me vol overtuiging in mijn eentje aan.

En zoals verwacht: het leverde me een heel duidelijk toekomstbeeld op. Ik moest mijn parttime baan opzeggen en vol mijn aandacht geven aan het opstarten van mijn eigen praktijk. Werken met en vanuit mijn passie; kinderen en hun ouders helpen om de prachtige schatten die zij zelf nog niet kunnen zien, te laten zien en te gaan gebruiken. Dus de naam was er ook al snel: de Schatkaart.

Ik werk nu al weer jaren met veel plezier als zelfstandig kindercoach, onderwijl mezelf nog steeds ontwikkelend om zo steeds beter af te kunnen stemmen op mijn klanten. Mijn klanten die ik steeds op zie bloeien in vertrouwen. Ik ben daarnaast ook in verbinding met andere vrouwelijke ondernemers, al dan niet werkzaam met kinderen, maar allemaal werkend vanuit hun hart. Als een klant niet bij mij thuishoort of past kan ik haar altijd doorverwijzen naar iemand die ik al ken, dat werkt heel prettig.

En ja, ik heb het soms rustig en dan is er tijd om te voelen en dankbaar te zijn dat ik de stap heb durven maken om mijn passie te gaan volgen. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn eigen, unieke plek in mijn gezin en de wereld heb gevonden!
En dat gun ik jou ook!

unsplash