Ik ben ...!

Annemarie van Balen, getrouwd met John en moeder van Kevin en Daniëlle.
Woonachtig te Uitgeest en daar heb ik mijn kindercoachpraktijk naast het huis op de Gorskamplaan 32.

Als kindercoach help ik kinderen en ouders om (weer) te gaan stralen!
Door mijn manier van coachen ontstaat snel inzicht in de lastige situatie waar je steeds weer tegenaan loopt. En als je eenmaal weet waardoor iets niet prettig verloopt is het ook mogelijk om die situatie te veranderen...
Samen maakt het een stuk makkelijker dan alleen.

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig, ik ben altijd vereerd om als "vreemde" toegang te krijgen tot jouw gezin.

Hoewel je het heel normaal vind dat je een sportcoach hebt om te leren sporten, maken veel mensen nog geen gebruik van een coach om met alledaagse situaties in het gezin om te gaan.

Mijn persoonlijke verhaal om te starten vind je hier

Annemarie van Balen

Met gezin in NY

In welke situaties heeft mijn coaching geholpen?

Bij het weer laten stralen van:

  • een jongen van 8 jaar met onverklaarbare buikpijn
  • een meisje van 8 jaar met dyslexie, ze gaat "gewoon" over en weet hoe zij goed leert
  • een moeder die geen vertrouwen had in haar opvoeding en nu weet hoe ze het aanpakt
  • een jongen die niet genoeg zelfvertrouwen had om te vertellen wat hij allemaal voelde
  • een kindercoach die "even" vastzat in haar eigen praktijk
  • .....

Wat gebeurt er in mijn praktijkruimte:

We hebben een intakegesprek van ongeveer een uur om elkaar te leren kennen en de vraag te onderzoeken, daarna ontvang je een offerte voor het traject. Aan jou de keuze of we samen aan de slag gaan. Ik hoop natuurlijk van wel.

We maken een afspraak voor de eerste sessie en gaan dan lekker samen aan de slag. Voor jonge kinderen is een sessie met 1 ouder en 1 kind, zodat je zelf kunt zien en ervaren wat er gebeurt in de coachpraktijk. Kun je het gelijk thuis toepassen...

Voor tieners of jongeren wordt er een keuze gemaakt of zij alleen willen komen. Dit kan per kind verschillen.
Je ontvangt een kort verslag van iedere sessie binnen 2 werkdagen.

Tijdens de coachsessies gebruiken we allerlei methodes, materialen en technieken om vooral zo goed mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van jou en jouw kind. Zo gaan we snel verbeteringen ontdekken!

Je hebt de mogelijkheid om gedurende het traject al je vragen te stellen via de mail of whatsapp.

Als het traject is afgelopen sluiten we het feestelijk af en gaan jullie vol vertrouwen en voorzien van handvatten weer samen stralend verder! .

Loop jij regelmatig met je handen in het haar? Wil jij wel eens weten wat er nu eigenlijk achter het lastige gedrag verscholen ligt?

Wil jij graag weer zelf de touwtjes in handen? 

Maak dan een afspraak, vrijblijvend dus je hoeft je niet verplicht te voelen om  samen verder te gaan. 

We praten open en in vertrouwen over hetgeen je wilt veranderen en kijken wat er mogelijk is.

Hoe je weer een fijne moeder wordt, zonder boos te worden, maar wel precies weet wat jij kunt doen om je kind te helpen om

vrolijk en vrij op te groeien!

Waarom ben je kindercoach, Annemarie?

Hoi,

Ik ben  Annemarie

Vanaf 2008 heb mijn diploma Kindercoach/kindercounselor behaald bij BGL. Ik heb deze opleiding op latere leeftijd gevolgd omdat ik voelde dat ik toch eindelijk eens wat moest gaan doen met mijn speciale connectie met kinderen. 


Annemarie van Balen

Een andere kindercoach?

Ik heb mijn leven lang al een bijzondere connectie met kinderen. Ik zie ze echt en zij zien mij. Dat resulteert altijd dat kinderen contact met me zoeken, me hele verhalen vertellen zonder enige aarzeling. Moeders zijn vaak verbaasd hoeveel een kind spontaan vertelt. Inmiddels weet ik het en daarom gebruik ik dit ook binnen mijn praktijk. Ik kijk echt heel open, puur en oprecht naar wat je kind nodig heeft.

Mijn kind doet lekker het werk...

Het betekent ook regelmatig dat je als ouder(s) ook een bijdrage moet leveren aan het verbeteren van de situatie voor jouw kind. Logisch, zul je misschien denken, maar soms is dat best lastig.

Als jouw kind bijvoorbeeld spiegelt dat jij je boosheid niet goed kan uiten, dan is dat ook een persoonlijke zoektocht voor jou. (ik wil je daarbij gerust helpen of doorverwijzen). Met mijn praktische instelling kan jouw kind dan al snel verder op een luchtige, vrolijke manier!

Gelukkig kijken we ook naar leuke zaken

Omdat we samen op ontdekkingstocht gaan naar de kwaliteiten van je kind, jongere of jullie gezin zien we natuurlijk ook alle mooie vaardigheden. Deze nog eens extra belichten en kijken wanneer we die in kunnen zetten geeft al snel verbeteringen te zien en te ook vooral te voelen.

Waarom coachen? 

Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de lastige situatie nooit meer zo lastig wordt. Dus er zal ook echt gewerkt moeten worden aan verbetering die blijvend is. En dat is soms echt hard werken. Gelukkig hoef je het helemaal niet alleen te doen, ik blijf je steunen, begeleiden en helpen ook als je niet in mijn praktijk bent.

Waar ik je naar begeleid

Omdat ik al jarenlang vele kinderen, jongeren, gezinnen of andere kindercoaches heb begeleidt weet ik al snel mijn vinger op de zere plek te leggen. Daarom is mijn begeleiding niet maandenlang maar zijn we vaak in een vijftal sessies al klaar. 

Zonder verwijsbrief van de huisarts, zonder verplichte stickers te plakken door diagnoses: gewoon snel, praktisch én met blijvend resultaat! Want rust & gezelligheid in je gezin, wie wil dat nou niet?

Ga nu aan de slag met mijn gratis ebook

Laat me jouw begeleiden naar rust aan tafel

Annemarie van Balen
>