Kindercoach?
Voor veel ouders bestaat er nog een onzichtbare drempel om naar een kindercoaching te stappen in verband met onbekendheid met het vak. Wel kennen we allemaal de coaches voor de diverse sporten en eigenlijk lijkt het hier op.

Coaching is een geweldig manier van begeleiden! Voor zowel ouder(s) als kinderen is het een laagdrempelige manier om te kijken wat er nog ontwikkeld (geleerd) kan worden om het dagelijkse leven zo een stuk leuker te maken.

Kinderen worden vandaag de dag continue uitgedaagd om het uiterste van zichzelf te geven of te leveren. Onze maatschappij is ontzettend prestatie gericht en het “ieder kind heeft zijn eigen tempo” wordt eigenlijk niet meer gebruikt.

Helaas levert dit de kinderen veel stress op en komt faalangst dan ook al snel om de hoek kijken. Het “gewoon” een spelletje met elkaar doen ontaard ook vaak in strijd en boze kinderen. De sfeer wordt dan ook al snel bedorven.

Omdat op school ook steeds minder tijd is om naar de inviduele kwaliteiten van je kind te kijken, wordt jouw kind al vanaf groep 1 in diverse categorieën ingedeeld. Iedere afwijking, hoe klein ook, levert een rapportage op waardoor je kind al snel wordt aangesproken op wat hij nog niet kan.  Een kind raakt dan ook al snel zijn zelfvertrouwen kwijt.

In mijn praktijk kijk ik juist naar de al dan niet verborgen kwaliteiten en vaardigheden van jouw kind! De zogenaamde Schatten. Mijn praktijk heet natuurlijk niet voor niets de Schatkaart. Zodat aan het einde van een traject jij en jouw kind precies weten hoe kundig en vaardig hij wel is en wat jullie kunnen bereiken met elkaar zodat de sfeer ook al snel verbetert.

Als jij merkt dat jij of jouw kind een helpende hand nodig heeft, maak je dan snel een afspraak?

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>