Over mij

De Schatkaart kindercoach

2014-2018

Over mij

ANNEMARIE:

 

Ik ben optimistisch, spiegelend en oplossingsgericht

 

Als je met mij in gesprek gaat zul je merken dat ik al snel mijn vinger op de zere plek kan leggen. Mijn ervaring in het coachen van grote en kleine mensen in combinatie met mijn ervaring als moeder, partner en vriendin zorgen voor een eerlijke analyse en een concrete oplossingsrichting. Hierdoor ontstaat al snel duidelijkheid en inzicht in welke stappen je kunt nemen om het probleem op te lossen en vol vertrouwen verder te groeien.

De Schatkaart is ontstaan vanuit mijn passie: het begeleiden van grote en kleine kinderen! Ik wil kinderen laten stralen...door hen te laten ontdekken hoe mooi en uniek ze zijn en dat ieder een eigen plekje heeft in deze wereld. Hierdoor ontstaat groei en bloei!

Mijn verhaal:

Als zesde kind in het gezin geboren heb ik een gezellig jeugd gehad. We woonden in Schiedam in een bovenwoning. Schoolplein voor de deur en een zomerhuisje in Hellevoetsluis, dichtbij het strand. Ik heb heel veel buiten gespeeld en verder zat ik al vroeg op turnen en zwemmen. We zijn verhuisd naar Heemskerk toen ik twaalf was, dat was nog in de tijd dat er geen internet beschikbaar was en ik heb van veel vrienden en vriendinnen afscheid moeten nemen.In het dorp leerde ik al snel nieuwe vrienden en vriendinnen maken maar omdat ik een Rotterdams accent had, vonden ze me wel "anders".

 

Tijdens mijn werk mocht ik opleidingen volgen. Opleidingen inzake persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld. Heerlijk vond ik dat! Ik ben altijd al erg nieuwsgierig geweest in waarom mensen doen zoals ze doen. In dat proces ben ik ook mezelf steeds beter gaan leren kennen. Zo bijzonder hoe je kunt ontdekken dat je dingen doet waarmee je anderen kunt helpen, zonder dat je je daarvan bewust kan zijn. Hierdoor merkte ik ook dat het niet zo erg is om "anders" te zijn.

 

Een van de bijzondere momenten was toen we tijdens een training systemisch werken op volgorde van leeftijd moesten gaan staan. De trainer gaf aan dat ik niet op de juiste plaats stond. Ik stond namelijk tussen oudere medestudenten. Vervolgens ging ik "verplicht" op mijn eigen plekje staan, en dat voelde ontzettend raar en ik werd er heel onrustig van. De trainer ging vragen stellen over mijn gezin van herkomst. Het hoeveelste kind ik was en of er miskramen of vroeggestorven kinderen waren. Het waren vragen waar ik nog nooit bij stil had gestaan. Ik werd er alleen maar onrustiger van.

 

Wat bleek: toen ik geboren was heb ik totaal onbewust het plekje van mijn inmiddels overleden broer overgenomen. Door het te (h)erkennen en te benoemen, kwamen er veel emoties los. Zowas ik heel verdrietig om zijn afwezigheid! Gelukkig bestaan daar mooie ceremonies en rituelen voor en bovendien heb ik geleerd om op mijn eigen plek te gaan staan.

Als gevolg van het op de verkeerde plek staan was ik vaak één met de jongens, had ik veel daadkracht (mannelijke energie) en was ik ook wel heel erg bezig om het iedereen naar de zin te maken. Door het innemen van mijn eigen plek heb ik veel meer rust en kracht gekregen en ben ik me bewust dat ik keuzes kan maken vanuit welke plek ik dingen wil doen.

Het systemisch werken en het opstellingen van familie heeft daardoor een belangrijke plek in mijn praktijk gekregen.

 

Een praktijk waar iedereen van harte welkom is, speciaal de kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Ik ben dol op kinderen en wil niets liever dan samen ontdekken waar ze allemaal wel goed in zijn en welke leuke en interessante ideeën ze hebben. Omdat een kind onderdeel is van een gezin wordt het gezin ook bij de coaching betrokken.

 

Visie: Kinderen hun eigen plek binnen het gezin in laten nemen zodat ze weer gewoon kind kunnen zijn en vrij kunnen spelen!

Ik ben aangesloten bij Adiona, dé beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinder yogadocenten. Hierbij hoort ook de mogelijkheid tot het indienen van een klacht wat gelukkig nog niet van toepassing is geweest.

Ik ben ook gecertificeerd Kernvisiecoach, ieder jaar wordt mijn lidmaatschap opnieuw beoordeeld.

Als kindercoach draag ik ook bij aan het platform Appelmoes voor je gezin, onze visie is om ouders te ondersteunen waar mogelijk en kinderen te helpen op te groeien tot gelukkige volwassenen.

 

Door op de plaatjes te klikken kom je op de betreffende website terecht voor meer informatie.