Kinderen

De Schatkaart kindercoach

2014-2018

KINDEREN

Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, het komt helaas vaker voor dan je denkt. Gelukkig zijn de problemen over het algemeen niet zwaar en nog makkelijk oplosbaar. Het is vaak nog helemaal niet nodig om het officiële medische traject binnen te stappen en je kind aan allerlei tests, onderzoeken en diagnoses bloot te stellen.

 

Het grootste probleem wat er vaak speelt in de leeftijd vanaf ongeveer 6-7 jaar is het nog niet goed om kunnen gaan met hun gevoelens en emoties. Hierdoor ontstaat regelmatig gedrag wat wij als volwassenen niet wenselijk vinden. We spreken ons kind dan vaak streng toe over zijn gedrag waarbij we onbewust voorbij gaan aan de gevoelens die onder dit gedrag liggen.

 

Tijdens het intakegesprek die ik meestal voer met ouder(s) en kind samen, gaan we bepalen wat het doel van de coaching is. Daarna ontvang je een indicatie van het te verwachten aantal sessies met een prijsopgave in een offerte. En bij akkoord gaan we dan zo snel mogelijk aan de slag.

 

Bij mijn aanpak staat jouw kind centraal, we onderzoeken wat jouw kind al wel kan, we gaan samen leren waar behoefte aan is zodat hij/zij weer vol zelfvertrouwen zich verder kan gaan ontwikkelen. Jullie als ouders betrek ik bij de coaching zodat jullie samen verder kunnen gaan als de coaching al voorbij is. Het is namelijk heel normaal dat je af en toe wat weerstand tegen komt in je verdere ontwikkeling en mijn handvatten zijn dan een fijn naslagwerk.

 

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

 

 

 

 

 

Spelsessie

Schatgraven

Een avontuurlijk kaartspel dat inspireert en raakt! Op een licht en luchtige manier samen een spel spelen geeft ontzettend veel inzichten: over je valkuilen maar zeker je krachten en vaardigheden. O.a. te spelen bij:

  • Het verbeteren van de sfeer binnen het gezin
  • Het versterken van zelfvertrouwen en zelfbeeld
  • Het leren verbinden met jezelf én de ander; het verbeteren van contact met anderen maken
  • Het spel zit vol humor en daardoor kun je makkelijker je gevoelens uiten
  • Het geeft inzicht over Hoe je jouw krachten in kunt zetten bij moeilijke dingen o.a. faalangst
  • Het geeft handvaten voor positief denken en oplossingsgericht denken
  • Het geeft meer bewustwording van je eigen kwaliteiten

 

Ervaring met Schatgraven

Ik en mijn zoon (8jr) mochten een speelsessie Schatgraven komen spelen bij Annemarie.

We kwamen binnen in haar kleurrijke en voor kinderen laagdrempelige praktijkruimte.

Hier hebben wij een geweldige leuke middag gehad.

Na een heerlijke versnapering en uitleg konden we beginnen.

 

Wat een eye-opener!

Van mooie schatwoorden tot leuke opdrachten.

Wat ben ik blij dat mijn zoon een schatkaart heeft waaruit blijkt dat hij een zelfverzekerde jongen is en duidelijk weet hoe hij in elkaar zit. Daarnaast dacht ik zelf dat ik bepaalde schatten toegerekend zou krijgen, maar daar keek hij toch anders tegenaan. Geweldig!

Maar ook ik ben zeer tevreden met mijn schatkaart met mooie schatwoorden.

 

Een echte aanrader om eens samen met je kind, partner of familielid/vriend te ervaren.

 

Bedankt,