Familieopstelling

Familieopstelling

 

Ieder mens wordt geboren uit een samensmelting van een man en een vrouw. Deze twee maken deel uit van een familie. Of ze nu wel of niet met elkaar samen wonen, ze maken onderdeel uit van een familiesysteem.

 

Als je ouder wordt speelt je leven zich af in meerdere systemen. Zo kun je denken aan het gezin van herkomst, school, sport, vriendenkring, opleiding en werk. In al deze systemen vervul je een rol.

 

Ieder systeem kent zijn eigen, vaak onbewuste, regels en wetten. Hierbinnen heeft iedereen een eigen rol te vervullen om het systeem te laten functioneren. Je zit als het ware gebonden aan een systeem. Soms voel je de spanning in een systeem toenemen zodra een van de leden zich niet volgens de regels gedraagt. Het kan voor diegene dan een last gaan worden en hier kunnen zelfs klachten uit voort komen.

Herken je bijvoorbeeld dat:

 

•Je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt?

bijv. Strijd met je moeder, vrienden, leidinggevende?

 

•Je jezelf of je kind niet als zichzelf ziet reageren?

bijv. veel heftiger of kinderlijker dan normaal is?

 

•Er een (ongeboren) kind is overleden waar niet meer over wordt gesproken?

Maar jij of jouw kind heeft daar wel behoefte aan?

 

•Een van de ouders zich onvolwassen gedraagt en geen verantwoording neemt, terwijl een van de kinderen juist wel de volwassene lijkt?

 

Door een familieopstelling geef ik je inzicht in de situatie zoals hij is. Het geeft je handvatten hoe je hier verandering in kunt aanbrengen, zodat het systeem op een goede manier in beweging kan komen en of blijven. Dit kan samen; ouder en kind of op individuele basis.

 

De familie, het gezin, de werk- of vriendenkring is er niet bij aanwezig zodat jij vrij bent om alles te voelen en uit te spreken wat er bij jou leeft. We werken met grondankers of poppen als vertegenwoordigers (representanten) voor alle betrokkenen.

 

Merk je dat jij steeds opnieuw tegen dezelfde problemen aanloopt?

Of wil je nu wel eens lekker in je vel zitten zonder dat je schuldig hoeft te voelen over bepaalde verantwoordelijkheden?

 

Wacht dan niet langer en vul hieronder je gegevens in en klik voor een afspraak.

 

Een familieopstelling van 1,5 uur kost € 117 inclusief btw en verslaglegging.

Er is ook een VIP variant waarbij je na twee weken nog een coachgesprek (30-45 min) hebt via skype of in de praktijk voor € 169.

 

Familieopstelling
VIP Familieopstelling